2013. május 29., szerda

Kardió edzés a barcelonai repülőtéren



Résztvevők: a Barcelona- Kolozsvár járat utasai


Barcelona, repülőtér, T2 –B terminál, 18 óra 30 perc.

Érkezés a terminálra.  Az induló járatoknál a Wizzair Barcelona- Kolozsvár  járata a menetrend szerinti 20.55 helyett 21.05 órai indulással jelenik meg,  9-10 számú check-in pult, illetve M4-es kapu lesz a mienk. A  kilences és a tízes pult fölött a Wizzair logója virít, de még a vilniusi járat van kiírva. Rengeteg időnk van,  megállunk a pultok közelében, de nem állunk be a sorba, hogy ne akadályozzuk a vilniusi járat utasait.



19 óra.  A   kilences és a tízes pult fölött megjelenik a  Cluj- Napoca felirat. Hirtelen nagyon sokan vagyunk a pultok előtt. Sebaj,  ezelőtt egy héttel Kolozsvárról is nagyjából  ennyien és ennyi csomaggal indultunk, és   nagyon gyorsan feladtuk a csomagokat.





19 óra 30 perc.  A sor alig halad. Aki úgy tervezte, hogy a csomagok feladása után fogja megvenni a szendvicseket, elmegy vásárolni.  Egy méternyit haladunk, amíg tőlünk úgy száz méterre elkészítettek  és becsomagoltak három szendvicset.

 



20 óra. Előresétálok a pultokhoz. Az egyiknél egy szemüveges barna hölgy, a másiknál egy szőke hölgy és egy fiatal férfi. Mosolyognak, csevegnek, szépen, lassan, nyugisan dolgoznak. Próbálok visszaemlékezni, hogy Kolozsváron hogy is adtuk mi fel a csomagokat tíz perc alatt. Én egy pultra és egy nagyon operatív férfiúra emlékszem.

20 óra 30 perc. Kezdünk idegesek lenni.  Csak az vigasztal, hogy nem vagyunk az utolsók a sorban, mögöttünk is állnak legalább tízen.

20 óra 45 perc. Már szinte a pultnál vagyok. Az előttem  álló utast megkérik, hogy a  kézipoggyászát próbálja betenni a csomagos keretbe. Beteszi a nagy kézipoggyászos keretbe. Cöcögés a pultnál, szőke check-ines hölgy kisétál a keretig,  csomagot átteszik a kicsi keretbe. Befér, Ok. Még egy kicsit  beszélget az utassal, közben a pultnál a  másik alkalmazott érdeklődve figyeli a beszélgetést.
A budapesti repülőtéren ezelőtt egy hónappal mindez úgy zajlott, hogy egy alkalmazott végigsétált a kapu előtt felsorakozott utasok mellett.  Ellenőrizte a nagy kézipoggyászosok jegyét, keretbe próbáltatatta és címkézte gyanúsabb méretű poggyászokat. Ennek (is) hála, villámgyorsan haladtunk el a pult előtt.



20 óra és.. már nem merem nézni, hogy hány perc. Végre feladtuk a csomagokat, futólépésben indulunk az M1- M5 kapukat mutató nyíl irányába. Elhaladunk egy csomó check- in pult előtt, majd elágazáshoz érünk.  Balra nem látunk semmit, jobbra fel mozgólépcső. Kapukat jelző táblát nem látunk, csak annyit mutatnak a nyilak, hogy  előre C terminál.  Meaculpameaculpa, én, aki mindent megszervezek, nem néztem meg előre a terminál térképét. Azt reméltem, hogy lesznek nyilak és táblák és hasonlók...
Valaki felkiált, hogy a mozgólépcső tetején látja a departures táblát.  Lépcsőn fel, fent hosszú folyosó. Rohanunk az utasok között, a táska egyre jobban húzza a vállam.  Folyosó végén Renfe felirat. Ajjajj, baj van, ez a vonat.  Rohanás vissza a folyosón, a lépcső tetejéről meglátjuk az utasbiztonsági ellenőrzés sárga szalagjait.
Futás közben veszem le a karórát, másodpercek alatt jutunk át a biztonsági ellenőrzésen, ezt megúsztuk, nem sípolt semmi.
Az akadályverseny  a Duty free shop-on keresztül folytatódik,  ezt nem lehet kikerülni. Vállamon a táska, egyik kezemben a karórám, másikban a személyim és a beszállókártya, egyre nehezebben veszem a levegőt.
A shop kijáratától a folyosó végén már látszik az M4-es kapu.  Nyújtom a beszállókártyát, bólogatnak, indulok a folyosón a gép felé, amikor magyarul utánamordít az egyik társam, hogy rossz gép felé haladunk, ez már a Ryanair edinburghi járata. Hátraarc, jobbra át, még a két- három méter is soknak tűnik a másik folyosóig.  Ki falfehéren, ki céklavörösen esik be a repülőgép ajtaján.  Utánunk még érkeznek  néhányan, őket már megtapsolják.  Az utaskísérő bejelenti, hogy öt perc múlva  az összes csomag felkerül majd a gépre, és így  jó félórás  késéssel  indulunk.

Életemben ez az első alkalom, hogy felszálláskor nem a repülést élvezem, hanem mások beszélgetését figyelem.   Lehet, hogy hallucinálunk a fáradtságtól, de mi ezt halljuk:  „Iar au facut-o”.  „Már megint megtették”.





Népszerű bejegyzések