2014. június 17., kedd

Barcelona for dummies- második részBarcelona látnivalók-  válogatás a beszámolókból


“Látnivalók magyar nyelvű leírása itt:

illetve itt:

La Rambla
„Nálam első helyen a szökőkút volt (Font Magica), második helyen a Güell park, harmadik helyen a La Rambla. Mindegyik ingyenes.”

„Barcelona Gaudi városa. A Güell park   ingyenes, a  Casa Batllo , a Casa Mila (La Pedrera) Palau Güell  összesen megér 50 eurót. Kihagyhatatlanok! ”

„A gótikus negyed (Barri Gothic) a legjobb.  Gyalog kell sétálni, csak úgy, előbb- utóbb úgyis eljutsz a Katedrálishoz és a Diadalívhez is”„A legszebb a Mágikus Szökőkút volt.  A zenés show-k most éppen csütörtöktől vasárnapig vannak, este 9-11,30 között. Érdemes a hivatalos honlapon előre megnézni az színjátékok időpontját :
Ingyenes, csak el kell jutnod a  Placa Espanya-ra. Ott már nem kell érdeklődnöd, biztos megtalálod”

„Nem szabad kihagyni a piacot a La Ramblan."
"Én nagyon élveztem a Rambla végén a  Kolumbusz- szobrot a piros- kék mezben, Qatar Airways felirattal a mellén.”„A Picasso- múzeum  volt a legjobb. A múzeum minden hónap első vasárnapján egész nap, ill. a hónapok további vasárnapjain 15 óra után  ingyenes.  Mi  vasárnap fél három körül mentünk arra, három órakor bent is voltunk. Később már nagyon hosszú volt a sor.”

 “A La Sagrada Famiglia előtt négy órát álltam sorba jegyért. Ha nem akartok úgy járni, mint mi, vegyétek meg online:.
„Szerettem a  Catalunya tér nyüzsgését.  Mindig megálltam itt pár percre, akár a Ramblara indultunk sétálni, akár a Barri Gotic felé csavarogni, akár az elegáns Passeig de Garciá-ra üzleteket/ épületeket nézni”

“Gyerekeknek/ felnőtteknek ajánlom az Aquarium-ot. És az IMAX- mozit. És a Cosmo Caixa-t. Megéri!”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések