2013. április 30., kedd

Szemelvények -2013 április



„A 20% kedvezmény a viteldíjra vonatkozik, amely tartalmazza a kötelezően fizetendő adókat és egy kis méretű kézipoggyász (42x32x25 cm) díját, de nem tartalmazza az adminisztrációs díjat. A kedvezmény csak új foglalásokra vehető igénybe.”







„Bukarestből Tel-Avivba, Belgrádból Dubajba repülhetünk a WizzAir járataival nyártól.

Keleti és déli útvonalakkal bővíti szolgáltatásait a magyar diszkont légitársaság. Bosznia-Hercegovinában a Wizz lesz az első fapados társaság, amely járatokat indít: a Tuzla–Bézel és a Tuzla–Malmő járatok is nyár elején indulnak.”

 „Októbertől a Wizz Air és a szaúdi Nasair légitársaságot is fogadja majd a dubaji Al Maktoum, más néven Dubai World Central repülőtér”

Október 29-től heti három járat indul majd Bukarestből.

„A menetidő négy óra, az első gép júniusban indul, a katari mellett ez lesz a következő interkontinentális járat Ferihegyről.”

„A fapados légi járatokat közlekedtetô Wizz Air római járatának nyolc repülôgépe közül négy május 7-tôl nem a római Fiumicino, hanem a Ciampino légikikötôben landol. Ezek között van a Róma és Marosvásárhely között közlekedô gép is. A Fiumicino repülôtér által igényelt magas használati díj miatt döntött úgy a Wizz Air vezetôsége, hogy célállomást vált az olasz fôvárosban.”

„Kedden szállt fel Debrecenből az utolsó Milanóba tartó gép. A jövőben nem tervezik a járat újraindítását, helyette a pénteken induló, Dortmundba közlekedő gépek sikerességében bíznak.”
 
 

„A Ryanair légitársaság a marosvásárhelyi járatok beindítása érdekében az utolsó előkészületeknél tart. „
A marosvásárhelyi repülőtér ez év januárjában írt alá öt évre szóló együttműködési szerződést a Ryanairrel, amely április végén indítja brüsszeli és pisai járatát heti négy alkalommal. 


„A Ryanair ír fapados légitársaság megnyitotta első bázisát az ex-jugoszláv országok egyikében. A horvátországi Zadarba mintegy tucatnyi, döntően északi államok repülőtereiről érkeznek a járatok.”

„A Ryanair terveiben az szerepel, hogy már jövőre, vagy legkésőbb 2015-ben megnyitnák bázisukat, valamint a közeljövőben 2-2,5 millióra növelnék utasforgalmukat a Pozsonyból induló és oda közlekedő menetrendszerű járataikon.”

„A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy a Ryanair Limited (Ryanair) fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott, amikor a kedvezményes repülőjegyeket népszerűsítő kampányában valótlan tájékoztatást adott a fogyasztóknak, illetve legfontosabb szerződéses feltételeit nem tette magyarul is hozzáférhetővé. A GVH 15.000.000 Ft bírság megfizetésére kötelezte a vállalkozást.”

 „Az „új Germanwings” láthatóan gyorsabban halad a tervezettnél: a német utazási irodákban már 2013. április 12-től foglalhatóak az új „Best” és „Smart” tarifák a július elején induló járatokra. A legkedvezőbb, „Basic” tarifa a Germanwings online értékesítési csatornáin keresztül érhetőek el az utasok számára.”
„Az „új Germanwings” járatain három economy tarifa közül választhatnak az utasok, amelyek 33 eurótól („Basic”), 53 eurótól („Smart”), illetve 199 eurótól („Best”) kezdődnek.”

„Közvetlen légi összeköttetés Közép-Angliával a Jet2.com járatán. Irány East Midlands!
Új járatot indít a Jet2.com diszkont légitársaság Budapestről november 8-tól Közép-Anglia szívébe, East Midlands repülőterére, ahonnan egyszerre három nagyváros – Nottingham, Derby és Leicester – is elérhető. A Jet2.com a tervek szerint egy 148 üléses Boeing 737-300-as típusú repülőgéppel teljesíti a járatokat.”

„Sztrájk, hitelek, tartozások, bonyodalmak a Superjet körül.
Az Armavia április elsejétől csődöt jelent és teljesen leállítja tevékenységét. Az örmény légitársaság tulajdonosa a 2008-ban kezdődött világgazdasági válság következményeivel magyarázza a társaság bukását.”



„Egy sor új járat indul a nyári utazási szezonban a budapesti repülőtérről, Helsinkitől Bakuig terjed az új desztinációk kínálata. Az járatnyitások nagyjából egyformán oszlanak meg a hagyományos és diszkont szektor légitársaságai között.
Röviden:
Visszatért a SAS-  Budapestről  heti öt koppenhágai járat, heti három oslói járat
Norwegian- eddig elsősorban Oslóba, Stockholmba és Koppenhágába kínált járatokat Budapestről. Most indul a helsinki járatát is.
Az orosz UTair légitársaság  Szentpétervárra április 28-án indítja el új járatát.
A Wizz Air június 17-től indítja új, bakui járatát.  A Wizz Air másik idei újdonsága már a téli menetrendi időszakra esik: október 28-tól heti négy járat közlekedik Budapest és Dubai között.
A nyári szezontól heti tízről tizenkettőre emeli Budapestü Berlin járatai számát az Airberlin német légitársaság.
A KLM napi négyre emeli az amszterdami járatok számát, a holland légitársaság diszkont cége, a Transavia pedig mostantól Rotterdamba repül Budapestről. „

„A fapados légitársaságok előretörését támasztja alá egy friss globális felmérés.
Az Amadeus kutatása szerint a fapados légitársaságok részesedése a légiforgalomból Európában (38%) és Észak-Amerikában (30%) a legmagasabb. Az átlagnál magasabb a low-cost szállítók szerepe az Egyesült Királyságban (52%) és Spanyolországban (57%), míg a Fülöp-szigeteken (65%) és „Thaiföldön (61%) még ennél is jelentősebb ez az arány.

Újabb légitársasággal és újabb úti céllal bővül a Budapest Airport útvonalhálózata júniustól - közölte a ferihegyi repteret működtető cég. A Bulgaria Air bolgár légitársaság június 24-től kezdve heti négy alkalommal kínál légi összeköttetést Budapest és Szófia között.”

Április 27-től a Tarom Iasi-ból Londonba, Torinoba és Bolognaba indít járatokat.










„A Samoa Air az első olyan légitársaság, amely az utasok testsúlya alapján számítja ki a jegyárakat. Vezérigazgatójuk szerint ez a legigazságosabb módszer, és ebben áll a repülés jövője.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések