2013. augusztus 1., csütörtök

Hírösszefoglaló- Légitársaságok




„Ugyan csak a téli menetrendben, de tizenegy újabb járatot vesz át a fapados cég a Lufthansától.A Berlin-Tegelről és Hamburgból induló járatok közül október 27-től a birminghami, bolognai, genfi, november 13-tól a nürnbergi és római, 14-től a bukaresti járatokat veszi át a Germanwings. Helsinkibe, Milánóba, Bécsbe november 27-től szállít a Germanwings Berlinből. A Hamburg–Moszkva járatot október 27-től üzemeltetik – áll a légitársaság sajtóközleményében.”

Jelenleg a Lufthansa gépei repülnek Bukarest- Berlin között

„A frankfurti és müncheni csomópontokból induló járatok kivételével a Germanwings veszi át a Lufthansa német belföldi, illetve európai járatait. A 2014 végéig tartó folyamat első lépcsőjeként a Germanwings három jegyár-kategóriát vezet be járatain.”

„Code-share megállapodást kötött a KLM és a Pegasus Airlines.

A megállapodás 2013. május 27-én lép érvénybe és pozitívumait a június 3-a utáni utazásoknál érezhetik az utasok. A megállapodásnak köszönhetően a KLM saját kódja alatt adhat el jegyet az Amszterdam és Isztambul Sabiha Gökçen reptér, valamint az Izmir és Amszterdam között közlekedő járatokra. Az interline megállapodással lehetővé válik az utasok számára, hogy egyetlen KLM jeggyel utazzanak bármely, a Pegasus által kiszolgált törökországi repülőtér és a KLM által repült légikikötő között.”



„Elérte a Ryanair légitársaság utasainak száma Budapesten a 3 milliót - közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.”

2013 november 3- án indul az utolsó járat.
 



„Hamarosan budapesti járatot indíthat az Emirates légitársaság, hogy tehermentesítse a másik öbölbeli cég, a Qatar Airways túlzsúfolt járatait, sőt a kuvaiti légitársaság is magyarországi járat indítását fontolgatja”

„Jövő év áprilisától újra utazhatunk a Jet2.com diszkont légitársaság fedélzetén Leeds Bradford repülőterére. Ezzel négyre emelkedik a Jet2.com légitársaság gépeivel elérhető brit városok száma (Edinburgh, Manchester és East Midlands mellett), amelyekbe összesen heti 11 járattal lehet eljutni Budapestről.”

„Mától ismét van légi összeköttetés a bolgár és a magyar főváros között. Ezentúl heti négy alaklommal közlekedik a Bulgaria Air bolgár nemzeti légitársaság Szófia és Budapest között.”

„Minszk, Budapest, Belgrád összekapcsolása: a Belavia eltüntet két fehér foltot Budapest légitérképéről.

Szeptember 19-től egyszerre két különleges desztinációval bővül a Budapest Airport kínálata: Fehéroroszország fővárosa, Minszk még soha nem volt közvetlen járattal elérhető Budapestről, Szerbia fővárosa Belgrád pedig a Malév leállása óta hiányzott a kínálatból. Szeptembertől mindkét fővárosba a fehérorosz Belavia légitársaság gépeivel lehet eljutni, miután megkapták a repülési jogot heti két alkalommal a Minszk – Budapest – Belgrád – Budapest – Minszk útvonalra.”


„További új őszi járatok: Liverpool-Larnaca, Luton-Velence, Manchester-Lyon, Newcastle-Tenerife.

Az easyJet ősztől Bukarestbe, Larnacába, Velencébe, Lyonba és Tenerifére is indít járatot angliai repülőtereiről. A menetrend bővítés során 190 ezerrel nő légitársaság utasainak számára – hangzik a társaság közleménye.

Az easyJet első bukaresti járata a Gatwick repülőtérről száll fel október 17-én; a román fővárosába már akár 13.000 forintnak megfelelő összegért is eljuthatnak Londonból az utasok.”

Turizmusonline.hu| Tangerbe és Boa Vistába indít új járatot a TAP
„Kelet-Európába a tavalyi 33-hoz képest az idei nyáron hetente összesen 39 járatot indít a TAP Portugal. Júniustól megduplázza, heti hatra emeli Lisszabon és Bukarest között közlekedő járatainak számát. Prágában is sűríti járatait: a korábbi hét helyett kilencszer repül hetente. Budapestre heti nyolc alkalomal indulnak járatai, és Moszkva, Varsó és Zágráb is elérhető a légitársasággal.”

Június 21-től a Carpatair  Temesvárról csak Róma, Milano, Velence, Stuttgart ési Cernauti irányába indít járatokat.  Ezen kívül a Bacau - Róma és Bacau-  Milano, illetve a Craiova – Róma járatok maradnak meg.

Június  7- től heti három járatot indít a Turkish Airlines

A Vueling  gépei  június 20- tól heti kétszer indulnak   Bukarest- Bilbao, illetve  Bukarest - Madrid  között.
 
Augusztustól a Tarom heti három járatot indít Kolozsvár- Prága között.

„Októbertől charterjáratok indulnak Ammánba Magyarországról, Csehországból és Lengyelországból.

A Royal Wings charter légitársaság járatai a Turizmus Panoráma Bulletin beszámolója szerint a téli menetrendi időszakban szerdánként közlekednek Ammán és Budapest között.”


Június 4- től heti kétszer indulnak a járatok.

Június  16- án szállt fel az első járat.
 
 „Izraeli járatainak számát bővíti a Wizz Air. Ősztől Tel-Avivot már Kolozsvárról, Vilniusból és Katowicéből is el lehet érni.”

„Eddig az Aeroflot magasan tudta tartani az árakat a két főváros között. A Wizz szeretne Szentpétervárra is repülni.

Az egyik utolsó megszerzett ex-Malévos repülési jogot is érvényesíteni tudta a Wizz Air, így szeptember 23-tól heti öt járattal köti össze Budapestet Moszkvával.”



„Bosznia-Hercegovinában igazán nagyot szakíthat a Wizz Air, ugyanis a Tuzlából nemrég indított járataik majdnem teljesen teli vannak, új célállomások is a láthatárra kerültek. Mindeközben a magyar fapados légitársaság illetékesei a szarajevói repülőtérrel is tárgyalnak, ott már közel van a megegyezés.”



„Abrán György, a diszkont légitársaság kereskedelmi igazgatója sajtótájékoztatón jelentette be, hogy eleinte heti négy járatot - hétfő, szerda, péntek, vasárnap - üzemeltetnek majd, a következő hónapokban pedig fokozatosan emelik a járatsűrűséget, és 2014 márciusától már minden nap repülnek a két város között.

Hétköznap háromnegyed tízkor, vasárnap 11.25.kor indulnak a gépek. A Népszabadság munkatársa ősz végére talált 12 ezer forintos retúrjegyet is, de az első hetekre csomagdíj nélkül 35 ezer forintért lehetett foglalni a járatokra.”
Ha már Isztambul- Erdélyieknek érdemes megnézni a Pegasus , illetve a Turkish Airlines bukaresti járatait is. Sőt- a Tarom járatait is.

A Wizzair október 29- én indítja első Craiova-  London  járatát.
  
Budapest- Baku
Budapest- Hurghada
Budapest- Málta
Katowice- Hurghada
Varsó- Hurghada
Budapest- Dubai
Bukarest- Dubai

„Október elsejétől repülőjegy és szállás egyszerre vásárolható a Wizznél.

A most alakult Wizz Tours az első évben huszonötezer utazási csomag értékesítésével számol, ez százezer utast jelenthet. Az új üzletággal együtt az egyiptomi Hurghadába indul új légijárat.”





 
„Piros-fehér-zöld lesz a festése, Sólyom lesz a neve az új hazai légitársaságnak, amely hamarosan már jegyeket árulna, és jövőre a tengerentúlra is repülne. Az üzletemberek igényeihez igazodó Malév-utód felpezsdítheti az életet Ferihegyen, a fapadosok kiszorulhatnak az 1-es terminálra.”


„Az új magyar légitársaság bátorsága, konkurenciája és esélyei.”

„Átvette irodáit a Sólyom Airways a ferihegyi repülőtér 1-es terminálján.

A még 2013-ban hat géppel elinduló új magyar légitársaság a bezárt 1-es terminál irodáiban talált otthonra.”

„A Sólyom hamarosan megkezdi működését, és elindítja első gépét, amelyet Álmos vezérnek kereszteltek el – jelentette be a cég vezérigazgatója a társaság első sajtótájékoztatóján.

A Sólyom Airways hamarosan megkezdi működését – jelentette be Vágó József, a légitársaság vezérigazgatója a cég első sajtótájékoztatóján. A vezérigazgató szerint a Malév csődje sokkolta a szakmát, és ezt követően több befektetővel kezdte keresni a kapcsolatot, hogy új magyar légitársaság jöhessen létre.

Több arab befektetővel tárgyaltak, amíg megtalálták az ománi idegenforgalmi mecénást, iletve az egyesült arab emírségekbeli pénzügyi befektetőt.”


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések