2012. július 9., hétfő

Egy hideg, egy meleg


Nagyon fapados – minden szempontból.

 

 :)  Számla

A Fapados árnyékos oldalán  bejegyzésben siránkoztam, hogy az átutalt pénzről semmilyen visszajelzést nem kaptam.  Helyesbítek- hatodik napon jelelent meg a honlapon az átutalás (erről mailben értesítést mai napig nem kaptam), DE a 16. napon  megkaptam mailben az elektronikus számlát.  A végső következtetés ezek szerint az, hogy már megint 72 lejért  fogok repülni Budapestig és vissza (értsd ÖSSZESEN ennyiért). Siránkozás befejezve. Halleluja.

 :(  Kézipoggyász


Augusztus elsejétől  (egyelőre teszt üzemmódban, a London- Katowice járaton) a Wizzair-en az ingyen szállítható  kézipoggyász mérete 42x32x25 cm (max 10 kg ) lesz,  a "régi méretű" (55x40x20 cm)  kézipoggyászért online fizetéskor 10 eurót fizetünk majd.
A magyarázat már megint a hatékonyság, a nagyméretű kézipoggyászosok a „kicsik” előtt szállnak majd fel, a kis kézipoggyászok pedig az ülések alá kerülnek.  
Az európai reptereken és az európai légitársaságok repülőin vásárolt adómentes termékeket továbbra is  ingyen vihetjük majd fel.
Csak tudnám, hogy a kabátomat hova fogom tenni, ha kis kézipoggyásszal utazom majd. Talán a lábam alá...

Következtetés

Eddig is tudtam, hogy ha jól foglalok, akkor a feladott poggyász drágábban repül, mint jómagam (optimista szerint én repülök olcsóbban, mint a poggyász).
De ha a fenti módszert alkalmazni fogják a Wizzair Marosvásárhely- Budapest járatán, akkor egy ici-picit méretesebb kézipoggyászért (egész pontosan  55x40x20 - 42x32x25  cm  méretkülönbségért   és 0 kg súlykülönbségért) többet fizetek majd, mint a saját repülőjegyemért.

Utóirat


Szolgáljon mentségemül, hogy 35 fok van odakint.
Még egyszer megnéztem a Wizzair honlapját, és megtaláltam a kiskaput. A kézipoggyászomat kinevezem törékeny és nagyméretű tárgynak, és normál repülőjeggyel, kevesebb, mint 20 euróért utaztatom magam mellett. Ha elfajul a helyzet, akkor nem is 10 kg-s kézipoggyászt viszek magammal, hanem egy méretesebb valamit.
"Utastérben fuvarozott speciális poggyász
Törékeny és nagyméretű tárgyak, hangszerek
Azon tárgyak számára, amelyek sem az ülés alatt, sem a fenti csomagtárolókban nem férnek el, az utasnak a foglalás során külön ülést kell foglalni, és a teljes árú viteldíjat megfizetni. A foglalás megtehető online, a vezetéknévhez az utas vezetéknevét, az utónévhez az "EXST" megnevezést írva."


5 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Az új kézipoggyász-szabályzat teszteléséről olvashatsz itt is: http://hvg.hu/kkv/20120710_wizzair_poggyasz

    VálaszTörlés
  3. http://marosvasarhelyi.info/hirek/fizetni-kell-majd-a-nagyobb-kezipoggyaszert-a-wizz-air-jaratain

    VálaszTörlés
  4. http://www.turizmusonline.hu/legitarsasagok/cikk/uj_kezipoggyasz_szabalyzatot_tesztel_a_wizz_air

    VálaszTörlés
  5. méghogy környezetbarát döntés. mitől, hogyha nem is a súly nagyságot, hanem a térfogat-méretet számolják?

    VálaszTörlés

Népszerű bejegyzések