2012. december 11., kedd

Járat törölve- első rész



1.  A hírek

2012 december  7,  11:45
„Meghibásodott az elektromos rendszer a ferihegyi irányítótoronyban, néhány perccel dél előtt, emiatt be kellett zárni a repülőteret - az AIRportal.hu információi szerint. Az érkező repülőgépeket egy ideig a légtérben várakoztatták, majd egy kivételével másik repülőterekre irányították őket. A legfrissebb információk szerint a repülőtér szombat reggelig biztosan zárva tart.”

2012 december  7,  12:26
A Budapest Airport által 12:26-kor kiadott szűk szavú MTI közlemény:
„Műszaki hiba miatt bezárták a budapesti Liszt Ferenc repülőteret pénteken nem sokkal dél előtt - közölte a Budapest Airport vállalati és közkapcsolati igazgatója az MTI-vel. A repülőteret dél előtt tíz perccel zárták be az irányítótorony elektromos ellátórendszerében keletkezett műszaki hiba - mondta el Hardy Mihály. Közölte, nem indítanak és nem fogadnak járatokat.”


2012 december  7,  16:46
Nagy a tömeg a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren, miután a légi kikötőt műszaki okok miatt pénteken nem sokkal dél előtt bezárták. A kint tartózkodó embereket hangosbemondón is tájékoztatták arról, hogy éjfélig zárva lesz a repülőtér, és pénteken már nem indítanak és nem is fogadnak járatokat.”

2012 december 7, 17:59
„Szombat délelőtt indulhat újra a forgalom a dél körül lezárt Liszt Ferenc repülőtéren. Azok az utasok, akiknek délutánra, estére szól a jegyük, semmiképpen ne menjenek ki a reptérre, érdeklődjenek légitársaságuknál, és a repülőtér weboldalán keressék a legfrissebb információkat. A lezárás nyolcvan járatot érint. Nagy tömeg várakozik a repülőtéren: a magyarok hazamentek, a külföldi utasok próbálnak szállást szerezni.”

2012 december  8
„Megnyitották a budapesti repülőteret, miután sikerült elhárítani a tegnap délelőtt keletkezett hibát.
Reggel 7 óra óta újra indít és fogad járatokat a ferihegyi Liszt Ferenc repülőtér, de a menetrend csak apránként tér vissza a normális ütemhez.
Mint arról korábban beszámoltunk, egy hőcserélő eltörött, és a belőle kiömlő forró víz elöntötte a ferihegyi irányítótorony elektromos rendszerét. A reptéri szakemberek erejüket megfeszítve dolgoztak mintegy 20 órán át, hogy kijavítsák az elromlott rendszereket. Küzdelmüket nehezítette, hogy alig néhány napja mondtak fel több olyan szakembernek, akik nemcsak értették a szakmájukat, de pontos hely- és anyagismerettel rendelkeztek a Magyarországon egyedülálló létesítményben. Az üzemszünet idején több száz járat esett ki Budapesten: az érkező gépek Bécsbe, Pozsonyba, és – a Wizz Air esetében – Debrecenbe mentek, illetve onnan indultak, sokat pedig egyszerűen nem tudtak megoldani a légitársaságok, ezért törölték őket. Az utasok egy részét buszokkal szállították Budapest és a repülőterek között.
Becslések szerint péntek délután mintegy hatezer utas rekedt a repülőtéren, hiszen akiknek a jegyét nem tudtak más járatra átfoglalni, azok várakozni kényszerültek. Több százan megpróbáltak Bécsbe utazni vonattal, de a vasúttársaság sem pénztárossal, sem pedig kocsival nem volt felkészülve a váratlan eseményre, ezért a fővárosi pályaudvarokon is tumultusok alakultak ki. Sokan taxival utaztak Bécsbe, de – mint arról néhány olvasónk beszámolt – ott azzal szembesültek, hogy a Bécsből induló járatok addigra dugig teltek.
Akik Budapesten maradtak, azok egy része szállodában töltötte az éjszakát (többek között a vidékről a fővárosba utazó induló utasok egy része is), míg mások a ferihegyi terminálon húzták meg magukat.”

2012 november  19
„Vasárnap kilenc repülőgép nem szállhatott le a kolozsvári repülőtéren vasárnap, a köd miatt. A gépeket a nagyszebeni és a marosvásárhelyi repülőterekre irányítottak át, az utasok autóbusszal jutottak el az utazási célpontjukba.”

2012 december  5
„A Svédország középső részét sújtó hóvihar miatt felfüggesztették a légi járatok indítását szerdán a főváros, Stockholm repülőterén.”

2012 december  9
„Átmenetileg lezárták vasárnap délután a frankfurti repülőteret az erős havazás miatt, törölték a Lufthansa két budapesti járatát is.”

2012 december 10
„Délkelet-Európában a hétvégén megérkezett az igazi tél. A havazás és a szél jelentős fennakadásokat okozott a közlekedésben.”

2012 december 10
Időjárás- előrejelzések
erősen felhős, hideg idő..
a megerősödő északnyugati szelet viharos lökések kísérhetik...
hózivatar, viharos szél...”


2.  Ami az utasoknak jut

 
Minden utasunk szíves elnézését kérjük a járattörlések miatt okozott kellemetlenségekért. Kérjük az alábbi listában ellenőrizze, hogy az Ön járata valóban törlésre került-e. Amennyiben járatát töröltük, kérjük jelentkezzen be myWizz profiljába, majd nyissa meg foglalását, így elérhető a díjmentes átfoglalás.
Amennyiben nem az átfoglalás mellett dönt, hanem vissza szeretné kérni a törölt járatra érvényes jegyének vételárát (adott esetben a visszaútra eső részét is) , kérjük töltse ki ezt a formanyomtatványt a jegyár visszaígényléséhez.”

7 - 8 Dec – Repülőtér bezárás  - Magyarország
A Ryanair-nek törölnie kellett az alábbi járatokat. Őszintén sajnáljuk a járattörlések miatti kényelmetlenségeket.
Azok az utasok, akiknek az alábbi törölt járatokra szóló érvényes foglalása van, díjmentesen kerülhetnek át a legközelebbi rendelkezésre álló Ryanair járatra vagy jogosultak a fel nem használt járat díjának teljes visszatérítésére akár online, a reptéri pultnál vagy a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül.
A TÖRÖLT JÁRAT ÚJRAFOGLALÁSA:
Annak érdekében, hogy díjmentesen áthelyezhessük az új járatra kérjük, kattintson az alábbi linkre (a helyek korlátozott számban állnak rendelkezésre!). A link elérthetősége 14/12/2012-ig lehetséges. Amennyiben az utas nem tudja az online-utasfelvételt megoldani és az új beszállókártyát kinyomtatni, ezt megteheti díjmentesen a reptéren.
FIGYELEM! Amennyiben az Ön foglalásában az egyik járat nem került törlésre, nem fogja tudni díjmentesen átfoglalni a meglévő foglalását! A díjmentes járatáthelyezéshez kérjük vegye fel a kapcsolatot a telefonos ügyfélszolgálattal
TELJES VISSZATÉRÍTÉS ONLINE IGÉNYLÉSE:
Azok az utasok, akik lemondanák a foglalásukat és teljes visszatérítést kérnének a fel nem használt járat(ok)ra, kérjük kattintsanak az alábbi linkre és adják meg a szükséges adatokat. A jogosult összeg visszatérítése 7 munkanapon belül megtörténik a foglalás elkészítésekor használt fizetési eszközre.”


Kárenyhítési és nem kártérítési kötelezettségük van az európai légitársaságoknak a budapesti reptéren történtekhez hasonló vis maior helyzetekben - hívja fel a figyelmet a Flight-Refund, légiutasok jogainak érvényesítésére szakosodott vállalkozás.
A légiutasok jogainak érvényesítésében segítséget nyújtó vállalkozás szerint ilyenkor nem érdemes pénzt várni a késések, járattörlések miatt. Az idegen országban ragadt utasokat hasonló helyzetekben legfeljebb szállással, étellel segítik, de ez sem garantálható.
...
 Az Európai Unió 261/2004-es direktívája szerint bármely EU-n belüli légitársaság járatának több mint 3 órás késése, váratlan törlése, vagy a túlfoglaláskor előforduló beszállás megtagadása miatt az utasokat kártérítés illetheti meg, amely akár a 600 eurót is elérheti.
..
A társaság szakértői szerint azonban a budapestihez hasonló esetekben a késés és a járattörlés miatti kártérítési igényt nem lehet érvényesíteni. Az előre nem látható, elkerülhetetlen és rendkívüli körülmények okozta helyzetek ugyanis vis maiornak minősülnek, ez pedig a légitársaságokat és az egyéb légügyi szolgáltatókat, így a reptereket is kiemeli a direktíva hatálya alól.”


„A Liszt Ferencrepülőtér műszaki okok miatt történt bezárása vis maiornak számít, így - az Európai Parlament és Tanács vonatkozó rendelete szerint - a légitársaság nem köteles kártérítést fizetni.
Az Európai Parlament és Tanács vonatkozó rendelete kimondja, hogy a légitársaság nem köteles kártérítést fizetni, ha bizonyítani tudja, hogy a járat törlését olyan rendkívüli körülmények okozták, amelyeket minden ésszerű intézkedés ellenére sem lehetett volna elkerülni.
 Az utazási irodák segítik az ügyfeleiket a hazajutásban, illetve az átfoglalásban - tette hozzá az elnök.
 Az uniós jogszabály szerint a légitársaságnak is kötelessége az utast segíteni az átfoglalásban, ha az új légijárat indulási időpontja - ésszerű számítás szerint - legalább a törölt járat tervezett indulását követő nap.”


3.  A törvény

Az Európai Parlament és a Tanács 261/2004/EK rendelete
 (2004. február 11.)
 visszautasított beszállás és légijáratok törlése vagy hosszú késése esetén az utasoknak nyújtandó kártalanítás és segítség közös szabályainak megállapításáról, és a 295/91/EGK rendelet hatályon kívül helyezéséről



1 megjegyzés:

  1. Szeretnék megosztani egy tanúvallomást arról, hogy a benjamin úr miként segített 2 000 000,00 USD hitelt a marihuána farmprojekt finanszírozásában. Nagyon hálás vagyok, és megígértem, hogy megosztom ezt a legális finanszírozási társaságot mindenkinek, aki üzleti lehetőségeinek bővítését keresi. .a társaság finanszírozó társaság. Bárki, aki pénzügyi támogatást keres, vegye fel velük a kapcsolatot az lfdsloans@outlook.com e-mail címen. Benjamin úr szintén a whatsapp 1-989-394-3740 telefonszámon van, hogy minden jelentkező számára könnyű legyen.

    VálaszTörlés

Népszerű bejegyzések