2012. december 24., hétfő

Karácsonyi várakozás


Hogyan NE spóroljunk meg tíz eurót

Augusztusban nagyon olcsó repülőjegyeket lehetett vásárolni a Madrid- Budapest járatra. A legolcsóbb december 23-ára szólt, indulás  20.35-kor, érkezés Budapestre 23.55-kor. Vásárláskor sütött a Nap, senki nem gondolt arra, hogy ha ezt a járatot törlik, akkor Karácsonyig más járat már nincs. A buszmenetrendet se nézte meg senki, hogy mire a repülő leszáll, addig minden Erdélybe induló busz kihúz Budapestről.

December 23, 18 óra - időjárás- előrejelzés tűrhető, se köd, se hóvihar
19 óra (itteni idő szerint, Madridban 18 óra) - a Google-ba bepötyögöm, hogy Madrid Airport departures.   A járat száma  mellett  tervezett és a várható indulási idő megegyezik, nagy késések általában nincsenek, egyetlen törölt járatot látok, az  Alicante-it.  Halleluja.

20 óra- a madridi repülőtér  120 perc késést jelez, a budapesti repülőtér honlapján  a tervezett érkezési idő szerepel még csak.  Értsd a várhatót még nem lehet tudni.
20 óra 30 perc- A Ryanair honlapján, a járatinformációnál is megjelenik a két óra késés.
21 óra- a madridi repülőtér 177 perc késést jelez, ez nagyjából igaz is volt.

Miután kiírták, hogy a gép felszállt, nagyon elvetemültek flightradar/  flightmapper/  flightstats honlapokon élőben követhetik a repülő útját (írd be a google keresőjébe a járat számát + flight, pl. AB1234 flight).



A repülőgép budapesti idő szerint 3.32- kor szállt le.  Hazáig még van több mint 500 km, ezúttal nem a levegőben…









Ui- Statisztika: A repülőtársaság honlapja szerint a múlt héten a repülőjáratok 97%-nak kevesebb, mint egy óra késése volt.








Kívánok mindenkinek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket! Kívánom, hogy az ünnepeket szeretteitekkel töltsétek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések