2012. december 28., péntek

Szemelvények- 2012 december



Légitársaságok

„A Germanwings 15 útvonallal és összesen heti 174 járatmozgással a harmadik legnagyobb légitársaságként tér vissza a hamburgi repülőtérre 2013. március 31-én, a nyári menetrend életbe lépésével egyidejűleg. A nyári menetrend járataira jegyek már foglalhatóak.

A Germanwings folyamatosan veszi át anyavállalata, a Lufthansa decentralizált, Frankfurton és Münchenen kívül eső útvonalait.”

„Új üzleti modell: ugyanazon a gépen választható a diszkont-, turista- és prémiumkiszolgálás.

A Germanwings német diszkont-légitársaság forradalmasítani kívánja az európai diszkont-légiközlekedés piacát. A jövőben ez a társaság fogja a legjobb ár-érték arányú légi terméket kínálni a szegmensben Európa területén – hangzik a társaság közleménye.



2013. július 1-jén az „új Germanwings” teljesen új márkával és termékkoncepcióval lép piacra, és valamennyi utasának lehetővé teszi az à la carte jellegű repülést. Az utasok így maguk állíthatják össze és pontosan saját igényeikre szabhatják csomagjukat: az olcsó, minden többletszolgálatást nélkülöző repüléstől a sokféle kényelmi jellemzőt és extrát tartalmazó, minőségi utazásig.”




„Két százalékos ügyintézési díjjal "bünteti" a Ryanair azokat, akik hitelkártyával vásárolják a jegyüket - számolt be a Guardian.

A fapados Ryanair bejelentése szerint november 30-tól két százalékos díjat számol fel azoknak az ügyfeleiknek, akik hitelkártyával intézik foglalásukat - írta a Guardian. A lap szerint ez hatfontos, vagyis körülbelül kétezer forintos tétel lesz.

A Guardian azt tanácsolja a Ryanair-ral utazni vágyóknak, hogy inkább a bankkártyás fizetést válasszák, így ugyanis megússzák az extra költséget.”

„A Ryanair a tényleges felszállási tömegnél alacsonyabb értéket adott meg flottájára a hatóságoknak, és ezzel felszállásonként néhány eurót "spórolt meg" - írja a német Die Welt online kiadása.

Az összeg azonban teljes európai viszonylatban évente akár 50 millió euróra is rúghat. Gépenként közel 67 tonnát (66,99 tonnát) adott meg a Ryanair felszállási tömegként a teljes Boeing 737-800-as flottájára, átlagosan mintegy nyolc tonnával kevesebbet a ténylegesnél”


A nagy érdeklődésre tekintettel heti három helyett négyszer repül a társaság Budapestről Izraelbe.
 .
„A légitársaság első genfi járata 2012. december 14-én 9:20-kor, első kijevi járata pedig 10:30-kor szállt fel Budapestről.”

„A nyár elején elindított londoni járat után hétvégén tovább bővítette kínálatát a Wizz Air: Eindhovenbe és Milánóba is lehet repülni.”

„Hetente négy alkalommal indít járatokat Budapest és Bázel között az easyJet. A brit légitársaságnak ez a második svájci járata Budapestről, az easyJet gépei a téli menetrendi időszakban hetente kilenc alkalommal közlekednek Genfbe is.”

„A németországi regionális repülőterekről Fokker 100-as és Saab 2000-es repülőgépekkel üzemelő légitársaság az alacsony utasszám miatt kényszerül a működésének jelentős átszervezésére. A légitársaság eddig Drezda (DRS), Karlsruhe/Baden-Baden (FKB), Münster/Osnabrück International (FMO) és Saarbrücken Ensheim (SCN) regionális repülőterekről üzemeltetett járatokat.”

„Hivatalosan is bejelentette az új Helsinki-Budapest járat elindítását a Norwegian skandináv diszkont légitársaság - írta közleményében a Budapest Airport. A piros-fehér festésű Norwegian-járatok a nyári menetrendi időszakban heti háromszor repülnek a finn és a magyar főváros között.

„Budapesti, prágai, bukaresti járatindítás is szerepel a marokkói Royal Air Maroc (RAM) légitársaság tervei között.”

 „Néhány napja kezdte meg működését az EasyJet alapítója, illetve az Easy csoport új cége, a Fastjet Afrikában. A fekete kontinensről eddig elsősorban meglehetősen sötét repülésbiztonsági mozzanatok kapcsán volt szó, az új diszkonttársaság indulása más, ugyancsak bonyolult körülményeket tár fel: a diszkonttársaság ugyanis egy még nem liberalizált, sőt, nagyon keményen és államilag szabályozott régióban kezdi meg működését.

Az üzleti vállalkozás a már létező, főképp légcsavaros gépekkel Angolában, Ghánában és Tanzániában is üzemelő, Nairobi-központú Fly540 regionális légitársaság bázisán és hatósági engedélyei birtokában indulhatott el, és alakult át keskeny törzsű Airbusokkal repülő low-cost hordozóvá.”


Az utasok biztonságáról


„Idióta túristának nézik és a legócskább trükkökkel is lenyúlják? Csak azért történhet meg, mert nem tud szabadulni a legrosszabb szokásoktól és a legnagyobb közhelyektől.”

„A trükk nagyon egyszerű, a tolvaj egy nagyobb, fenék nélküli táskát visz a kezében, és a földre helyezett, felügyelet nélkül hagyott táskára egyszerűen csak ráteszi, majd mindkettőt felemelve továbbhalad. Az egész egy pillanat alatt zajlik, a szemtanúk mindössze azt látják, hogy az illető egy viszonylag nagy táskát cipel, de senki nem sejti, hogy a belsejében egy lopott táska lapul.”

Lásd Rablók, tolvajok és zsebmetszők bejegyzésemet is.

Fapadostól a bőrülésig

Nagyon jó cikksorozat jelent meg a fapadosokról  az Iho.hu portálon:

"Hogyan tudjuk elcsípni a legolcsóbb fapados járatokat? Ha a repülőtéren alszunk. Stansteden ingyen zuhanyozhatunk, ehetünk, ihatunk, videó játékkal tölthetjük az időt.

Sok ezer forintot megtakaríthatunk akkor, ha kora hajnali vagy késő esti órában utazunk fapadossal. Ezeket a lehetetlen időpontokat kevesen választják szívesen, inkább a kényelmes nappali járatokra vadásznak – ami gyorsan felhajtja az árat is."



BÚÉK!

2012 legszebb utazási fotóival kívánok Boldog Új  Évet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések