2013. március 19., kedd

Római vakáció- második variáns



Szerintem nagyon jó magyar nyelvű három napos programterv tölthető le innen magyarul: http://utazas-nyaralas.info/roma/utiterv.html#3-napos-utiterv , illetve innen angolul: http://www.rome.info/itineraries/


Látnivalók gyors leírása itt:
Útvonaltervezésről írtam Utazástervező használata bejegyzésemben











Ezek alapján az István útleírását- ld. Római vakáció- első variáns bejegyzést kiegészíteném a következőkkel:


  • 0. nap végén,  Barberini  állomáson a kapucinusok temploma, Santa Maria della Concenzione. A Via Veneto felé kell feljönni az aluljáróból. A templom mellett lévő jobb oldali ajtón kell bemenni a kapucinusok kriptájába, ahol minden csontból van. (1 euro adományt kell adni)

„Sant'Angelo vár / Angyalvár
Hadrian Mauzóleumát, vagy ismertebb nevén az Angyalvárat, Hadrian, egy római kormányzó építtette mauzóleumként saját maga, és családja számára. A Kr.u. 139-re elkészült temetkezési hely gigantikus méreteit csak a piramisok szárnyalják túl. Közel ezer évig erődítményként, és várként működött, ma pedig múzeum található benne. Itt található Hadrian sírja, 1280-tól egy fedett járat köti össze az Angyalvárat a Vatikánnal, amely így a pápák menedékhelyéül szolgált, és innentől fogva várként működött, a 16. században egy kápolna is épült hozzá. Az Angyalvár nevét az erődítmény tetején található angyalszoborról kapta. A pápa dísztermei mellett itt megtekinthetőa pincében lévő kínzókamra is, valamint egy remek fegyvergyűjtemény.
Az Angyalvárhoz vezető hidat, a Ponte Sant'Angelot sokan Róma legszebb hídjának tartják. 134-től 139-ig épült, és szintén Hadrian építtette. A hidat Péter, és Pál apostol szobra, valamint 10 angyal díszíti, az angyalok azonban csak a 17. században kerültek fel a hídra, Bernininek, és tanítványainak köszönhetően. „


  • 2. napon felmenni a Viktor Emmánuel-emlékmű tetejére. Megéri. 





 Trastevere
Róma 13. kerülete máig megtartotta igazi, mediterrán, hamisíthatatlanul rómaias jellegét: a szűk utcácskákban a ruhák szárítókötélen száradnak, az emberek üldögélnek az utcákon, és szenvedélyesen beszélgetnek szomszédaikkal. Róma egyik legkedvesebb, turisták, és helyiek által is igen kedvelt, és gyakran látogatott szegletét számos étterem, pub, és szórakozóhely teszi még élőbbé, az éttermekben megízlelhetjük az igazi római ételkülönlegességeket. A negyed egyedi hangulata számos művészt, és híres embert varázsolt el, ide járt iskolába Enrio Morricone is.
Eljutás: A Pantheontól, a hídon átkelés után 5 perc gyaloglás. „








  • A  3. napot a Campo de' Fiori piaccal kezdeni, és innen átsétálni a Piazza Navona-ra.




  • 2. napon kihagyni  Caracalla termáit, cserébe  utolsó napon, ha marad rá idő,  érdemes bemenni. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések