2013. március 22., péntek

Római városlátogatás tervezése


Rég terveztünk- szerveztünk- foglaltunk :)












Útitervet  Római vakáció- első variáns  illetve Római vakáció- második variáns bejegyzésekben találsz.


Transzfer információkat  Repülőtéri transzfer bejegyzésben találsz,  a Leonardo da Vinci  repülőtérről olcsón   és gyorsan lehet a városközpontba jutni.

Útvonaltervezőt itt találsz: http://www.atac.roma.it/index.asp?lingua=ENG
Útvonaltervezésről írtam  Utazástervező használata bejegyzésemben

Turistajegyekről, bérletekről itt  találsz leírást: http://www.atac.roma.it/index.asp?p=14
Röviden- a következőkből választhatsz:
Biglietto semplice B.I.T. (time integrated ticket)  Price: 1,00 Euro (75 percig érvényes sima jegy)
Biglietto giornaliero B.I.G. (one-day ticket) Price: 4,00 Euro (Napijegy)
Biglietto per 3 giorni B.T.I. ( 3-days tourist integrated ticket) Price: 11,00 Euro (3 napos turistajegy)
Biglietto settimanale C.I.S. (tourist one-week integrated ticket) Price: 16,00 Euro (egy hetes turistajegy) 


Jegyvásárlás múzeumokba
Firenzében az Uffizi előtt ünnepélyesen megfogadtam, hogy nagyobb olasz múzeumokba MINDIG neten fogok belépőjegyet venni. Még akkor is, ha megtörténhet, hogy  4-5 euróval fizetek többet, mint ha a múzeum pénztáránál venném. Ez az ára annak, hogy megtakarítsak egy pár órás sorbaállást, vagy pedig az érzést, hogy eljutottam a múzeum elé, de- hála a pár száz méteres sornak- aznap nem jutok be.
Két jegyet „illik” előre lefoglalni/ kifizetni:  A vatikáni múzeum+ Sixtusi kápolna, illetve a Colosseum+ Palatinus+ Fórum  kombinált  belépőjegyet.








 A „normál” vatikáni múzeum+ Sixtusi kápolna belépőjegy 15 euro.  „Vatican museum ticket”- stílusú keresésnél  változatos árú  online vásárlási ajánlatok jönnek be:
 http://www.rome-museum.com/booking-vatican-tickets.php  27.50  euro (jegy 15 euro+ elővásárlási díj 4 euro + online szolgáltatás díja 8.50 euro).

Ugyanígy, „Rome Colosseum ticket”- stílusú keresésnél például a következő online vásárlási ajánlatok jönnek be:
16,50 euró
3 óra idegenvezetővel 52 euró

Mi  a vatikáni múzeumba a jegyet a Vatikán honlapján vettük meg 19 euróért: http://biglietteriamusei.vatican.va/musei/tickets/do?action=booking
Korai időpontra vásárold a jegyet, mert a Szent Péter Bazilikába csak nagyon korai órában  jutsz be aránylag rövid sorállással, onnan pedig pár perces sétával jutsz át a múzeumokhoz.
 Életemben először kaptam e-mail  vatikáni e-mail címről, a jegy adataival  :) A Vatikán előtt a kinyomtatott jegggyel büszkén elvonultunk a hosszan- hosszan kígyózó sor előtt, rámosolyogtunk a jókora felárral jegyet áruló élelmesekre, és az online pénztárnál  (Cassa  Online e Gruppi) pár másodperc alatt megkaptuk a belépőnket. 

A  Colosseum, Forum, és Palatinus múzeumba a jegyet itt ajánlom:  http://www.ticketclic.it/HTML/musei/colosseo.cfm 13,50 Euró 



Máshova a bejáratnál lehet jegyet venni, illetve, némi szerencsével, aznap ingyen bemenni.  Mi például  Caracalla termáinál ünnepnap tiszteletére ingyen jutottunk be, megspóroltunk fejenként 6 eurót.


A jegyeknél csak a normál, kedvezmény nélküli jegyárakat írtam. Gyerekjegy pl. mindig olcsóbb, a fenti honlapok mindegyikén megnézheted a kedvezményes kategóriákat is. 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések