2012. június 1., péntek

Ma olvastam – Szemelvények fapados/ repülő témában

  • Transindex   Hová menjünk repülővel nyaralni? címmel  az Erdélyből induló fapados járatok Top 5 legjobb, legolcsóbb ajánlatát gyűjtötte össze:
Kommentár- Illik ilyenkor olyat írni, hogy megelőztek? :)

  • Realitatea  Figyeljünk a poggyászra! címmel számol be arról, hogy az Otopeni-i (Bukarest)  repülőtéren a poggyászokat kezelő alkalmazottak 25,000 lej  (kb. 5600 euró) értékű javakat loptak a poggyászokból (GPS,  ékszer, óra, cigaretta).

Kommentár- Kézipoggyasz bejegyzésemben  próbáltam összeállítni azoknak a tárgyaknak a listáját, amelyeket kötelezően magunkkal viszünk, és nem adunk fel a csomagtéri poggyászban.

  • Végül kommentár nélkül három, 2012 májusában megjelent hír a marosvásárhelyi repülőtérről
Május 16
Nemzetközi státust kapott a marosvásárhelyi Transilvania Repülőtér
 „A minősítés azt jelenti, hogy Románia schengeni övezethez való csatlakozásától függetlenül a világ bármelyik országába indíthatnak járatokat – a reptér eddig is nyitott volt a nemzetközi forgalom számára, mostantól azonban maga a légikikötő vált nemzetközivé.”

Május 23
Nem drágítanak Vidrátszegen
“Nem zavarja különösképpen a Maros megyei hatóságokat, hogy a Kolozs megyei önkormányzat másodfokon is pert nyert ellenük a Transilvania Nemzetközi Repülőtér által folytatott állítólagos nem lojális konkurencia miatt”

Május 29
Működésképtelenné válhat a marosvásárhelyi repülőtér
“Júniusra működésképtelenné válhat a vidrátszegi repülőtér, miután május 25-ig elköltötte éves költségvetésének 80 százalékát, a Maros Megyei Tanács pedig a kért 11,365 millió lej helyett 7,4 millió lejt hagyott jóvá”
Ugyanez a hír románul itt:
http://www.antena3.ro/romania/aeroportul-din-targu-mures-pune-lacatul-din-iunie-a-cheltuit-deja-80-din-buget-169111.html#


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések