2012. június 13., szerda

Megbuktam, avagy Larnaca charterrel / fapadossal

Az elvem az, hogy magánszemélyként a számítógép előtt sokkal olcsóbban tudsz  utazást- szállást foglalni, mint ha ugyanezt utazási irodán keresztül fizetnéd.

Természetesen, nagyon sok kivétel van, ami erősíti ezt a szabályt.

Először is, az utazási irodák charter-es ajánlatai  (charter meghatározását lásd itt itt). Én, a nagy fapados, Tunéziába, Korfura charterrel utaztam.
Másodszor, az utazási irodák nagyon kedvezményes repülés+ szállás csomagjai (leggyakrabban a last minute- csomagok), vagy a repülőutakra szakosodott utazási irodák  kedvezményes ajánlatai  gyakran jobbak, mint a fapados árak.

Ma reggel egy hírlevélben:  http://www.zumzi.ro   kedvezményes ciprusi szállásajánlatot küldtek: kb. 110 euró 4 éjszaka+ félpanzió, illetve 190 euró 8  éjszaka+ félpanzió június 15- szeptember 15 közötti periódusra, ha 24 órán belül lefoglalod.  Szállítás persze nincs ezért a pénzért,   “la cerere transport din Bucuresti cu avionul de la 150 euro”, tehát kérésre szállítás Bukarestből repülővel, 150 eurótól.

Gyorsan kértem a hirdető cégtől egy árajánlatot,  és- hogy ne várjak hiába-  kerestem én is néhány ajánlatot, fapadosat és kevésbé fapadosat, a Repülőjárat keresése bejegyzésemben leírt technikákkal.
Július 20-30, illetve szeptember 1-10 közötti periódusokra kerestem, nagy árkülönbségek a két periódus között nem voltak.

A legjobb ajánlatok, amelyeket találtam:
Wizzair:  Budapest- Larnaca-Budapest 230 euró
Tarom:  Bukarest- Larnaca- Bukarest 320 euró
Cyprus Airways:  Bukarest- Larnaca- Bukarest 380 euró
Aegean Airlines:  Budapest-Athén-Larnaca- Athén- Budapest 330 euró
Wizzair+ Ryanair: Kolozsvár-Bologna- Larnaca- Bologna- Kolozsvár  130+130=260 euró
Wizzair+ Ryanair: Kolozsvár-Barcelona- Larnaca- Barcelona- Kolozsvár  200+145=345 euró
Lot Polish Airlines: Budapest-Varsó-Larnaca- Varsó- Budapest  360  euró
Lufthansa: Budapest- München- Larnaca- München- Budapest  400 euró

Az első három ajánlat még csak-csak, az átszállásosokat nem szívesen foglalnám, Mikor ne foglaljunk fapadost bejegyzésemben meg is okoltam, hogy miért.
Egy repülőutakra szakosodott utazási iroda:  http://www.aerotravel.ro/ honlapján Bukarest- Larnaca- Bukarest Tarom-mal  223 euró. Ez a második helyezett.
Az első díj pedig a hirdető utazási irodáé: http://worldevents.ro/ , most küldték el az ajánlatot : 199 euró Bukarest-  Larnaca-  Bukarest.

1 megjegyzés:

  1. http://marosvasarhelyi.info/hirek/79-euroert-repulhetunk-bukarestbe "A belföldi utazások ösztönzése érdekében új akcióba fogott a román légitársaság, a Tarom. A különleges árkedvezményes jegyeket 79 eurótól lehet igénybe venni.

    Az ár magába foglalja az illetékeket és csak belföldi utakra érvényes, Bukarest és a többi nagyváros között.

    A román légitársaság képviselői elmondták, 2.500 ilyen jegyet biztosítanak az utasok számára, amelyet július 1. és augusztus 31. között lehet felhasználni.

    A marosvásárhelyi Transilvania repülőtérről, valamint a Suceava-i és szebeni repülőterekről 79 euróba kerül egy jegy Bukarestbe, míg Nagyváradról, Jászvárosból és Nagybányáról 89 euróba. Temesvárról és Kolozsvárról 99 eurót kell fizetni egy jegyért Bukarestbe a Tarom járatán."
    Ennyi a hír. Az IGAZÁN fapados árakig azért még van.....

    VálaszTörlés

Népszerű bejegyzések