2012. augusztus 9., csütörtök

Spanyol vakáció



Egy hét Barcelona és tengerpartja

Egy hét Vizcaya- öböl, Bilbao közelében.







                Repülő: Vásárhely-Barcelona és retúr, Wizzair. 
                 Csomag:  Egy standard, fedélzeti gurulóbőröndbe belefér, ami kell. Úgy tömegében. mint térfogatában. El se hinnétek. Az egy szál hosszúnadrág még fölösleges is volt. Horgászbotot (!) nem vittem, hogy majd ott veszek egy eldobhatót, anélkül nem élet az élet, de a Decathlonban találtam 10 Euróért 6 m-es spiccbotot, rövid tagokból, ami hazajövet befért a bőröndbe.  A röptéren  a Ryanair baszogatta utasait a kaliberrel, a Wizzair elnézőbb volt. A gépen a dédai vonat hangulata.
               

                  Gépkocsit a Europcar-tól béreltünk.  

Átvételkor  1 óra sorban állás, egy irritált brit családapa mögött. Két hétre 250 Euróert adtak egy Fiat Panda-t, 3000 km-ben, mi még rátettünk 2000-t. Megérte. Belvárosi parkolásnál nagy előny a kiskocsi. Leadás rendben.  Számlát postán küldték haza, írja, hogy 240 kg széndioxidot puffogtunk ki.










 A közlekedés nagyon civilizált, az utak jó minőségűek, nem zsúfoltak. Az autópályákat kerültük, kevesebb a látnivaló, több a fizetnivaló. 







                  Szállás1. Villasar del Mar, tengerpart, hatalmas lakrész, 
4 háló, 2 fürdő, egy nappali, egy konyha, két terasz, a nagyobbik kb 20 négyzetméter, kilátással a tengerre, hátul játszótér, olimpiai méretű medence, fedett parkoló. Borospohár quantum satis. Üzlet halaspulttal a közelben, halasnéni másnap már előre köszön. Hetünknek nyolc éjszaka 1000 Euró (<20 Euró /fő/éj), naon ok.





                   Szállás 2. Elanxobe, Baszkföld,

             


legközelebbi kisváros Guernika. A ház egy sziklaszirten,  az Óceán fölött 200m-en, ellátunk Franciaországig.  A Panda csak első fokozatban tud kimenni, de kimegy. Aszfaltos út, a tükröt nem kell behajtani,  úgy is elfér.  Kilátás, mint a mesében.








  Manele nuku, neha egy -egy kecske felsír.  Se bálnát se medvét nem láttunk. Bed and breakfast szállás,a rendkívül ízlésesen berendezett   Casa Rurala Ogono Mendi-ben, "con vistas el mar",  mindennap friss ágynemű, törölköző és új fények az óceán fölött.








 
Reggeli a teraszon, a hullámok hangjára, ahogy a családorvos felírta.  



Négyünknek 7 éccaka, reggelivel,  1070 Euró. Nem bagó, de megérte. A házinéni csak baszkul beszél, esetleg spanyolul, de a google translate segít. Elutazáskor érzékeny puszi-puszi.








                Kaja

 Kaja otthon:  főzicske, belefér a déli sziesztába, meg a nagy hajtásba. A nyersanyag ára a hazaihoz hasonlatos. Kaja városban: a Tapas barok tapasz-talata pozitív.
 A nemzetközi, különösen a török gyorsétkezdék kiadóst, olcsót és jót  adnak. A tejeskávéjuk mindenhol első osztályú.










                Látnivaló: mindenhol!
 
                                                                             


  

Hola!  András







1 megjegyzés:

  1. Nagyon szépen köszönöm Andrásnak az útleírást. Külön köszönet a képekért.

    VálaszTörlés

Népszerű bejegyzések