2012. szeptember 30., vasárnap

Szemelvények- 2012 szeptember- második rész



Repülőterek

"Késéseket okozott az olasz főváros légiforgalmában, de káoszt egyelőre nem teremtett az egyik római repülőtér lezárása - közölték hétfőn az olasz sajtóval a fiumicinói repülőtér illetékesei.
A fapados járatok repülőtereként ismert, ciampinói repülőteret teljes pályafelújítás miatt vasárnap éjszaka zárták le egészen október 2. este fél tizenkettőig. Kilenc napon át a Rómába érkező és innen felszálló napi közel 150 fapados járat Ciampinóból Fiumicinóba költözött át."

Figyelmeztetés:  A Tarom arra kéri utasait, hogy indulás előtt legalább két órával legyenek a repülőtéren.  
Az Otopeni- i repülőtéren a check- in pultoknál, illetve a biztonsági ellenőrzésnél  hosszú sorok állnak,  és az utasok legalább két óra várakozási időre számíthatnak.


"Tovább késik az új berlini repülőtér átadása, a közlekedés várhatóan csak 2013-ban indul meg, pedig az első tervek szerint 2011-ben kellett volna elkészülni a volt NDK területén végzett eddigi legnagyobb beruházással."

"Harmadszor is módosították az új berlini repülőtér átadásának dátumát, a pénteki bejelentés szerint ezúttal 2013. október 27-ére."

"A Liszt Ferenc-reptéren az idén a második negyedévben 24 százalékkal kevesebb járat közlekedett, mint egy évvel korábban, az utasok száma azonban csak 3,5 százalékkal csökkent - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataiból."




 
"Nagy változást tapasztalhatnak azok az utasok, akik a következő hetekben a budapesti repülőtérről indulnak. Szeptemberben és októberben sorra nyílnak az új üzletek a 2A Terminál tranzit területén."

"Európa legjobb fapados reptere lett a budapesti. Közel a városhoz, vadonatúj, jól megtervezett, az átszálló utasok kezelésére is alkalmas terminálépület, elegáns üzletek és vendéglátóegységek. Ma már a járatok többségét a fapadosok adják."
"A repülőtér tanul az ügyfeleitől: ahogy a diszkont-légitársaságok külön díjat kérnek minden, egyébként az utazáshoz szervesen hozzátartozó szolgáltatásért, így tesz a Budapest Airport is. A légitársaságoknak a készpénzes vagy kártyás fizetésért harminceurós kezelési költséget számít fel a reptér, akárcsak a fapados cégek, akik a jegy kifizetéséért kérnek el a viteldíjon felül kisebb-nagyobb összegeket. Nyár közepén vezették be, hogy a business- és prémium törzsutasok által használt gyorsítósávért is fizetni kell: vagy a légitársaságnak, vagy az utasnak. Az utasok öt, míg ha a légitársaságok finanszírozzák az utasnak, akkor két eurót fizetnek a gyorsabb biztonsági átvizsgálásért. A voucherhez persze alig lehet hozzájutni, a reptérnek pedig nem futotta egy kártyaolvasós terminálra. Sután oldották meg a terminál előtti parkolás új rendszerét: a karéjra felhajtani ingyenes, de öt percen túl kétezer forintot kell fizetni érte. A sorompókra azonban nem helyeztek el rendszámfelismerőt, amely gyorsíthatná a kilépést, s az automatáknál sem lehet kártyával fizetni. Van azonban jó hír is: az alsó parkolóban tíz perc tartózkodás díjmentes."



Olcsó repülőjegyek, olcsó utak


A Blue Air légitársaság megkezdte a 2013 március 31- október 26 közötti periódusra a jegyek árusítását, utanként 14,99 eurótól.

A Wizzair szeptember 5-i kedvezményéről Wizzair 15% kedvezmény MA, szeptember 5-én írtam.

Wizzair hírlevél- olcsó bergamoi utak Bukarestből, Kolozsvárról, Temesvárról, Marosvásárhelyről, Aradról (53-113 lej közötti árak)

Ryanair hírlevél - olcsó utak Vilniusból (35 eurótól), illetve Bratislvaból (10 eurótól)

Szeptember 12-én a Blue Air 15% kedvezményt adott , kizárólag a szeptember 12-én kifizetett foglalásokra.
A KLM október 3-ig 30% kedvezményt ad  egyes utakra.
   
Megoldások és költségvetés arra, hogy miként utazhatunk Nyugat-Európába egy magyarországi wellness hétvége árából.
 
Jó lenne egy igazi, nyugat-európai nagyvárosban eltölteni az őszi hosszúhétvégét? Egy kicsit úgy érezni, hogy nem kell minden fillért megszámolni? Van megoldás.

Lufthansa sztrájk


2012 szeptember 3
"Várhatóan hosszabb lesz és több repülőtérre terjed ki a Lufthansa légi utaskísérőinek kedden folytatódó sztrájkja, mint a múlt pénteki - mondta hétfőn Nicoley Baublies, az Ufo szakszervezet elnöke.
Pénteken a Lufthansa kabinszemélyzetének kétharmadát - közel 19 ezer munkavállalót - tömörítő Ufo felhívását követő utaskísérők nyolcórás sztrájkot tartottak Frankfurtban, és részlegesen megbénították Németország legnagyobb repülőterét. A Lufthansának 190 járatot kellett törölnie, ez 26 ezer utast érintett. Akkor a Lufthansa egyetlen budapesti járatát törölték, de az utasokat némi késéssel eljuttatták a frankfurti célállomásra."

2012 szeptember 6 
"Sok interkontinentális járatot már csütörtökön lemondtak, nem szakad meg teljesen a légikapcsolat Budapest és Németország között."

2012. szeptember 7
"Nyolc induló és tíz érkező járatot töröltek a Lufthansa légikísérőinek sztrájkja miatt pénteken Budapesten - közölte Hardy Mihály, a Budapest Airport vállalati és közkapcsolati igazgatója pénteken az MTI megkeresésére."

2012 szeptember 8
"A külső foglalkoztatásról a jelek szerint lemond a légitársaság, a bérekről folytatódnak az egyeztetések."



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések