2013. január 10., csütörtök

Síelés repülővel- Erdélyieknek



Erdélyből két személynek olcsóbb, gyorsabb és kényelmesebb  repülővel utazni a francia, olasz, esetleg a svájci sípályákra, mint saját autóval két napig kocsikázni, fizetni a benzint, sztrádadíjat,  és két éjszakára szállást . Négy személynek se kerül sokkal többe jókor megvásárolt repülőjeggyel, illetve jól megválasztott transzferrel.
A Budapestről induló repülőkről, sípályák elérhetőségéről előző bejegyzésemben olvashatsz.
Erdélyieknek az észak- olaszországi  repülőjáratokat ajánlanám, átszállás nélkül,  tehát Milanot, Torinot, Velencét.  A fenti repülőterektől  nagyon keveset kell utazni a síközpontokig.  Genf budapestieknek jó választás, de Erdélyből  nem az igazi Budapestig eljutni  busszal/ vonattal/ kocsival, onnan repülni Genfbe, onnan továbbutazni a sípályákig.  Kakukktojásként megemlíteném Párizst  ( WizzAir- járattal Kolozsvárról, Bukarestből vagy Temesvárról ), és innen vonattal (TGV, illetve Lunea) a Francia Alpokba, illetve Svájcba.    reklám szerint   20, illetve 35 eurós jegyek is vannak- legalábbis elvileg. Vonatjegyekről Interrail bejegyzésemben is írtam.

 

Repülőjáratok és jegyárak

A jegyárakat ma néztem ki, februári utakra. Az árat utanként és személyenként értsd, és  csak a kis kézipoggyászt tartalmazza.
Milánó Bergamo - WizzAir- rel
Aradról 18-27 euró
Bukarestből 22-27 euró
Kolozsvárról 22-37 euró
Marosvásárhelyről 18-30 euró
Temesvárról  18-37 euró

Velence Treviso - WizzAir- rel
Bukarestből 23-47 euró
Kolozsvárról 23-39 euró
Temesvárról  16-32 euró

Torino - WizzAir- rel
Bukarestből 20-32 euró

Amit a repülőjegyen kívül fizetned kell:


  • feladott poggyász. Hála a Wizzair új  kézipoggyász- szabályzatának , ezt télen nem lehet megúszni. Szerintem két embernek elég egy feladott poggyász (32 kg a maximum), ez most 20 euró .  Erről részletesen Feladott poggyász bejegyzésemben olvashatsz.

  • síléc szállítása vagy bérlése. Sportfelszerelés díja a WizzAir-nél most  40 euró  utanként. Sífelszerelés bérlésekor is olcsóbb és biztosabb az online foglalás, egy hétre max. 70-80 euró.  Harmadik lehetőség a sípálya közelében  venni  lécet (esetleg használtat is,  a síiskolák is árulják), és csak hazafelé fizetni a sportfelszerelést. A bakancs szerintem befér a feladott poggyászba

  • út a sípályákig. Több embernek bérelt mikrobuszt ajánlanék, kevésnek a buszt. A fenti repülőterekről indulnak buszok a síközpontokba, például:
    http://www.flyskishuttle.com/start.php?page=home&lang=EN 
    “GROUP TRANSFER FROM THE AIRPORTS OF VERONA, BERGAMO, VENICE AND TREVISO TO THE SKI SLOPES OF THE TRENTINO-DOLOMITES”
    Előre kell jegyet foglalni, egy út ára 19 euró, oda- vissza 32 euró.


Más közlekedési lehetőségekről információk itt: http://www.j2ski.com/ski_resorts/Airports  (mindegyik repülőtérről mutatja az utat/ szállítást a közeli síközpontokig).
Síelés repülővel - azt meg hogyan? bejegyzésemben részletesen olvashatsz  arról, hogyan juthatsz el a milanoi/ bergamoi  repülőtérről a síközpontokig.





  • szállást, síbérletet, biztosítást  nem számoljuk. Azt mindenképpen fizetni kell.


Sípályákról, szállásról, és altalánban mindenről, ami síeléssel kapcsolatos, információk itt:

Ui- a képeket Gerlitzenben készítettük. Húsz órányi buszozás, és nem másfél órányi repülés után. De ami késik, nem múlik…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések