2012. május 18., péntek

Foglalás lépésről lépésre

A  Marosvásárhely- Budapest- Marosvásárhely útvonal  foglalása, Wizzair-rel, poggyászdíj nélkül, internetes utasfelvétellel.  Előző feljegyzésemben írtam le részletesen, hogy  miért pont ezt.

A Legeslegelso-lepes-regisztralas bejegyzésben bemutattam a  Wizzair honlapján a nyelv beállítását.

Foglaláshoz (vagy egyszerűen csak az árak megtekintéséhez)  a bal oldali gyorsmenüt (Járatok) vagy pedig az  „Online foglalás- járat foglalása”  menüpontot használjuk.
Kiválasztjuk az induló, majd pedig az érkezési repülőteret
Ezuán kiválasztjuk az odaút, illetve a visszaút dátumat, az utasok számát, majd rákattintunk a Mehet gombra.
A megjelent táblázatokban a <<7 nap, illetve 7 nap>>  gombokkal is változtathatjuk az időpontokat, (így lehet a legkönnyebben a legmegfelelőbb/ legolcsóbb változatot kiszúrni), majd  a kijelöljük a választott járatokat.
Ne felejtsük el, hogy az árak még nem tartalmazzák:
·         a foglalási díjat. Előző bejegyzésemben:  Foglalas-eloszo  már írtam, hogy ez 17 RON lesz járatonként és személyenként banki átutalással. 
·         a  poggyászdíjat. Tisztáztuk, hogy MOST két napra poggyászdíj nélkül foglalunk, másképp utanként és poggyászonként 63 lej lenne.

A jobb oldali (lila)táblázatban is tükröződnek a kiválasztott járatok árai.
Kipipáljuk, hogy elolvastuk és megértettük  az üzletszabályozatot.
Kipipáljuk, hogy elolvastuk és megértettük  a  18 év alattiak utazására vonatkozó korlátozásokat, majd a Kiválasztás és folytatás  gombra kattintunk.
Mivel a múltkor már regisztráltunk, most csak bejelentkezünk (e-mail cím, regisztráláskor megadott jelszó).
Bejelentkezés után megjelennek a regisztrációkor megadott adataink, ezeket itt (is) kiegészíthetjük/  változtathatjuk,  majd a Folytatás gombra kattintunk. Ismétlem- ezek a foglaló személy, nem pedig az utas(ok) adatai.
Ezután a választható szolgáltatásokat, illetve az utasok és poggyászok adatait tartalmazó oldal jelenik meg. Előző bejegyzésemben:  Foglalas-eloszo  már írtam arról, hogy az alapszolgáltatásokon kívül semmit sem választunk ki.
Amit kötelező kitölteni:
1.       Az utasbiztosításra vonatkozó információ
2.       Bal oldali ablakban  fizetési mód:  Banki átutalás
Kiválasztás után még egyszer ellenőrizzük a bal oldali ablakban az adatok (időpontok, árak) helyességét. Most már a teljes ár jelenik meg, foglalási díjjal együtt.
3.       Utasok és poggyászok adatai, illetve utasfelvétel módja
Ha saját magunknak foglalunk, az „én vagyok ez az utas” kipipálásakor megjelennek a regisztráláskor megadott adataink. Ellenkező  esetben figyelmesen kitöltjük az utas adatait. Utólag nem  (pontosabban drááágááán, most pl 168 RON) módosítható!
0 csomagot választunk  (ez alkalommal csak kézipoggyásszal utazunk), és mindkét úthoz internetes utasfelvételt választunk, erről részletesen írtam előző bejegyzésemben.
Még egyszer ellenőrizzük az összegeket:
Kipipáljuk, hogy „Elolvastam és megértettem az ingyenes internetes utasfelvételi szolgáltatással kapcsolatos feltételeket”,  majd a Folytatás gombra kattintunk
A következő képernyőn (fizetési információk)  a bal oldali ablakban még egyszer –utoljára- ellenőrizzük az utazási adatokat (időpontok!)
A Banki átutalás fülre kattintunk.
Elvileg ezen a képernyőn lehet devizanemet váltani:
Mi most nem váltunk devizanemet, hanem az összeg ellenőrzése után a Folytatás megerősítése gombra kattintunk.
Ok gombra kattintással elismerjük, hogy az átutalást a következő 24 órában rendeznünk kell:
A következő képernyőn megjelenik a foglalás kódja (pl.XYZTUW) , státusza (TARTÁS),  és az átutalás részletei. Biztonság kedvéért nem árt legalább a foglalási kódot kiírni. Még jobb ezt az oldalt kinyomtatni.
 Minderről e-mailt is fogsz kapni a regisztráláskor megadott e-mail címre, az e-mail tárgya pl.  „Your itinerary XYZTUW”, az átutalás részleteivel.  Annak, aki  nem boldogul online  banking-gel, azt tanácsolom, hogy foglalás utáni 24 órában a kinyomtatott e-mail-el  vagy a foglalási oldalról kinyomtatott információkkal (foglalás kódja,  átutalás részletei)  menjen be a legközelebbi OTP- bankba. :)
Fizetés után egy- két nappal megkapod a számlát elektronikus formátumban, az e-mail tárgya tárgya pl.  „Wizz- air e-invoice 12345678/XYZTUW”. Ez azt jelenti, hogy repülőjegy lefoglava, kifizetve. Halleluja.

A foglalás menetéről itt is olvashatsz:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések