2012. május 7., hétfő

Mikorra foglaljunk- kiegészítés

Előző bejegyzésemben azt tanácsoltam,  hogy ha  csak  kedvtelésből/ az utazás kedvéért röpködsz, akkor utazz tavasszal vagy ősszel.  Igy minimálisra csökkented annak az esélyét, hogy  hóvihar miatti ne szálljon fel a repülőd.
Hát, annak az   esélyét tényleg  minimálisra csökkentheted, hogy hóvihar miatt ne szálljon fel a géped. De nagyon sok ok marad, ami miatt a géped nem száll fel- késik- máshonnan száll fel.  

Kitörhet egy kimondhatatlan nevű izlandi vulkán (Eyjafjöll). Ez 2010 tavaszán történt, ha emlékeztek.  Renegetet írtak akkor a légtérzárról.  Itt írnak róla pl: wikipedia

Vagy pedig egyszerűen javítás miatt lezárják a repülőteret. Ezen a héten például a kolozsvári repülőteret zárták le.
http://www.realitatea.net/aeroportul-cluj-napoca-se-inchide-cele-200-de-zboruri-vor-fi-relocate-sau-anulate_939796.html
“Mától (május 7) május 18- ig a kolozsvári repülőteret lezárják.  Több mint 200 belföldi, illetve nemzetközi járatot felfüggesztenek vagy átirányítanak.”

Az érdekesség kedvéért- a kolozsvári repülőtér honlapján: http://www.airportcluj.ro/ erről nem találtam semmilyen információt.
Élelmeseknek mondjuk gyanús lehet, hogy ha rákeresel az induló, illetve az érkező járatokra, akkor semmit sem találsz.
Repülőtársaság szerinti keresésnél azért már kiderülnek a bajok:Hogy tükröződik mindez a repülőtársaságok honlapján (nem tudok és nem is akarok teljességre törekedni):


A Lufthansa honlapján http://www.lufthansa.com/ nem találtam figyelmeztetést, információt.
A Tarom erre a periódusra felfüggeszti Kolozsvár- Bukaresti járatait, információt erről a helyi hírekben találtam, a Tarom honlapján http://www.tarom.ro/ nem


A Wizzair Marosvásárhelyre irányítja kolozsvári járatait, honlapjukon a főoldalon sárga banner fut körbe a figyelmeztetéssel, járatkeresésénél is figyelmeztet: http://wizzair.com/Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések